Vuoden ekan kuun puoliväli - miten menee?


Vuoden ekan kuun puoliväli on tänään ja ajattelin vähän jakaa tänne, mitä kaikkea on meneillään.

Ensinnäkin, mainitsin aiemmin, kuinka joulukuussa otin painonpudotuksen avuksi, tai ehkä enemmänkin painonnousun hillinnäksi XL-S Medicalin. Söin aikalailla aivan normaalisti joulukuun, herkkuja ja muuta, mutta joka päivä otin nuo kolme pientä jauhepussia aterian jälkeen. En ole varma, oliko niistä apua, mutta ainakin tahdon ajatella, että joulunajan mässäily olisi ilman niitä voinut jättää vielä messevämmän painon jälkeensä.
XL-S Medical pussit loppuivat 8pv tätä kuuta, eli kestivät tosiaan sen kuukauden.
No, valmiste on tähän tilanteeseen aivan liian kallis, että jatkaisin käyttöä.
Lisäksi haluan nyt katsoa, mihin pääsen Fitlinen optimaalisetin ja herkkutauon avulla.

Otin mitat 13.12 ja otin nyt viikonloppuna  uudestaan kuukauden tauon jälkeen.
Fitlinen tuotteet otin käyttöön 20.12, eli käytin jonkin aikaa päällekkäin XL-S Medicalia ja "fitskuja", herkkutauko puolestaan aloitettiin heti 1.1.
Mitä on tapahtunut noiden kaikkien summana kropassa, mielessä ja olossa?

Kropasta on 13.12 - 13.1 välillä kadonnut yhteensä 11 senttiä.
Ensin kohta kohdalta kirjattuna olin hieman pettynyt, mutta yhteensä se tekeekin jo aika paljon! Kyllä siitä pitää iloita ja todeta, että nyt kun vielä olen saanut energiaa liikkua jo näinkin paljon enemmän, kuten viime viikolla kerroin somessa, on hyvät mahdollisuudet että nuo mitat tuosta jatkavat elämistä, ja siihen pienempään suuntaan. 
Kolmisen tuntia tanssia ja edes yksi pienikin kävely on jo sata kertaa parempi kuin viikko sohvalla! :) 

Ja vaikka painoa on hieman enemmän, kuin silloin ennen joulua, on sitä lähtenyt kahdessa viikossa edes vähän ja painoa tärkeämpää on tietysti se mitä mittanauha kertoo ja mikä oma olo on ja mikä fiilis.

Yleinen fiilis on valtavan paljon parempi kuin kuukausi sitten ja se on aivan mahtavaa. Nukun paremmin ja oon virkeämpi. Ei ole enää semmoinen vetämätön ja saamaton olotila. Pienet vastoinkäymiset ei tunnu enää yhtä raivostuttavilta, mutta koiriin menee edelleen aamuisin hermo melko totaalisesti, ehkä sen voi vielä jotenkin antaa itselleen anteeksi, se meteli on nimittäin tärykalvoja kivistävä.

Kroppa ei ole omiin silmiin juuri miksikään muuttunut, mutta onneksi sen tietää jo, että pienet muutokset tulee omiin silmiin näkyviin vasta jonkun ajan päästä. Mutta kropassa on parempi olo, se on jälleen yksi asia, mitä tavoittelin. Kun ei ole pinkeä ja pöhöttynyt kroppa, on mielikin parempi ja näin kyllä on.
Tottakai, jos käydään kebabilla tai pizzalla, vatsa menee palloksi, se nyt on ainakin mulle aika normaalia.
Aamut olen jo jonkun aikaa aloittanut smoothiella, edes sillä perinteisellä, kolmen raaka-aineen setillä, joka on hyväksi havaittu ja riittävän simppeli, että sen jaksaa joka aamu nälissään tehdä.


Aamujuoma Basics + Activize sekä omppu-banaani-smoothie


Pyrinkin nyt pitämään maltillisen tahdin, mitä näihin syömisasioihin tulee, ettei tule liikaa muutoksia ja paineita ja sitä kautta mene mönkään koko touhu, kuten monet kerrat aiemmin.
On jo parannus entiseen, että juon tyhjään mahaan nyt noi fitskut ja sitten perään smoothien. Se, ettei herkutella on huikea muutos, ja nyt kun ollaan oltu herkuitta se kaksi viikkoa (someen tuli lauantaina laskuvirhe, hups sori) on sekin vaikuttanut oloon, jaksamiseen ja mieleen.
Aivan kuin olisi siksikin jotenkin tasaisempi fiilis, kun ei oo makeanhimoa ja sitä kautta kiukkua, kun sokeria ei enää tipu, ainakaan siis niistä herkuista, hedelmissä nyt on toki omansa ja teehen lisäämässäni hunajassa, mutta pointti tuli varmasti ilmi.
Naama taitaa olla hieman parempi, finnejä ei juuri ole tullut, toki tästä on luultavimmin kiittäminen suurimmaksi osaksi jo pitkään käyttämiäni e-pillereitä, Qlairoja. 
Pian koittaa taas "naistenpäivät", jolloin tapaa olla väkisinkin turvoksissa ja naama kukkii yleensä vähän, mutta sen tietää menevän ohi.
Tähän voin nyt lisätä päätökseni lopettaa yllä mainitut pillerit, haluan reilun kymmenen vuoden hormonaalisen ehkäisyn käytön jälkeen jättää ylimääräiset hormonit ja siten pikkuhiljaa nähdä, vaikuttaako hormonien poisjääminen mieleen, ihoon ja muuhun. Myös kasvanut rintasyöpäriski herätteli jättämään pillerit pois. Tästä kenties lisää myöhemmin.
Ja ihan nyt vain selvennykseksi, lapsia ei ole tiedossa, päätös pillerien lopettamisesta ei liity mitenkään siihen, ihan vain ettei kenenkään tarvitse spekuloida itsekseen :)

Aiheeseen palatakseni olen myös vakuuttunut että fitskut hillitsee mielihaluja, se on valtava plussa! Ja unenlaadun parantumisellahan on tieteellisesti tutkittu olevan paljonkin vaikutusta kokonaisvaltaisesti hyvään oloon ja sekin on kyllä niinikään käsinkosketeltavissa. 


Iltajuoma Restorate 


Fitlinen tuotteita tulen tällä viikolla käyttäneeksi sen kuukauden ja uskon kyllä 100% että eniten tästä hyvästä olosta ja pössiksestä on kiittäminen juurikin niitä. Toki ne maksavat työttömän kukkarolle aika paljon, mutta jos auttavat näin paljon, säästän sinänsä monessa muussa.



Ja kolmen kuukauden setti kun tulee aina kerralla, tietää, että tavaraa ja hyvää oloa on tiedossa pitkään jatkossakin ja aivan hevillä en näistä luovu!

Otsikkoon palatakseni, ja sitä itsekin nyt itselle ja teille avanneena, nähtävästi menee aika hyvin, ainakin todella paljon paremmin kuin kuukausi sitten! :)
Päivä kerrallaan.

Jonkun päästä saatan kertoa taas lisää kuulumisia mitä näihin "projekteihin" tulee.
 Herkkutaukoa on näillä näkymin tarkoitus jatkaa aina sinne maaliskuun loppuun saakka ja kroppaa sisältäpäin puhdistavaa D-Drinkkiä puolestaan on vielä reilu viikko jäljellä. 

Kyllä tämä vuosi on verrattain hyvällä mallilla käynnistynyt.





When in doubt - smile, it helps



Tämän blogin suosituimmat tekstit

54/90

1, 2, 3 syyskuu!

Se parhain talvilomaviikko ikinä.