Mitä kuuluu toipilaalle?


Huomenna tulee tasan kuukausi siitä, kun Jaden jalka operoitiin.

Tarkemmin sanottuna operoitiin eturistisiderepeämä, joka hoidettiin nivelen ulkopuolisella tekniikalla. Tämä tarkoittaen sitä että katkennen eturistisiteen tehtävän korvaamiseksi nivelen ulkopuolelle on asennettu kaksinkertainen paksu, sulamaton lanka, joka siis tukee niveltä ja estää siten sääriluun liukumisen eteenpäin. 
Myös nivelkierukan takaosa oli repeytynyt ja se poistettiin leikkauksessa.

Operoinut eläinlääkäri/ortopedi arvioi paranemisprosessin kestävän noin kaksi kuukautta, joskin todellinen, täydellinen paraneminen voi kestää tuplastikin tuon arvion verran.

Me käytettiin siis Jade leikattavana oman kunnan eläinlääkärin suosituksesta Seinäjoen Evidensialla, jossa oli juurikin tämä ortopedisiin leikkauksiin erikoistunut lääkäri.

Kuukausi leikkauksesta ja Jade on päässyt hyvään vauhtiin toipumisessa, ehkä vähän liiankin kanssa, hän on omasta mielestään aivan kunnossa ja hyppii sohville ja sänkyyn kielloista huolimatta ja joskus niin ripeästi, ettei väliin vaan ehdi. Pönttö <3

Edelleen liikkuu välillä kolmella jalalla, etenkin kun sisällä pitää nopeasti päästä huoneesta toiseen, menee semmoista hassunnäköistä kipistystä, jossa pitää leikatun jalan ylhäällä, onneksi jonkun verran rauhallisemmin liikkuessa ihan selvästi käyttää myös tuota toipuvaa jalkaa, niinkuin kuuluukin, on se reipas pallero.

Mieleltään Jade on jo hyvän aikaa ollut aivan entisellään, ja etenkin kun tikit poistettiin ja pääsi kokonaan kurjasta kauluritötteröstä eroon. Kipulääkitystä jatkettiin niin pitkään kun oltiin lääkkeitä mukaan saatu ja se oli ohjeen mukaan tarkoituskin, noin kolmisen viikkoa kokonaisuudessaan.

Toivotaan, että tulevaisuudessa toisen polven kohtaloksi ei tule samaa kurjuutta, joskin lääkäri siitä varoitti, että se on mahdollista. No, nyt ei ole aika murehtia sitä, vaan mennään päivä kerrallaan kohti täysin tervettä koipea.


 Reipas pikkukulta tietämättömänä mitä päivä tuo tullessaan leikkausaamuna 5.12.


Kurjuuksien kurjuus mikä kamala tötterö!


Anteeksi, jos on inhottava kuva, mutta tuolta näytti, kun purin paketoidun jalan siteistä ja tikit tuli esiin.


Paremmin mielin, juuri tikkienpoistossa tinttailun päätteeksi <3




Vanha kunnon Napu <3




Nana ja pyyherakkaus, ei vaan voi olla menemättä jos lattialle pyyhkeen laittaa, höppänä <3

Tuntuu muutenkin, että nyt tuon toipuvan, sheivatun jalan kanssa olisi malttanut jonkin verran enemmän maata muuallakin kuin kovalla kylmällä lattialla. Jade ei ole ikinä piitannut koirien pedeistä, mutta johan alkoi kelpaamaan kun laittoi pelkän käsipyyhkeenkin (:'D) petiin!

Eli neidille kuuluu kutakuinkin melko normaalia, hyvääkin jopa :) Toki ulkona joutuu enimmäkseen olemaan valjaissa, ja aitaukseen en päästä muiden kanssa riekkumaan.
Kyllä hän siitä ennalleen tulee <3

Leikkaus jännitti mua ihan hirveästi ja itkinkin odottaessa moneen kertaan Evidensian käytävällä, kaikenlaisia ajatuksia sitä liikkui päässä. Olisi ollut joku tukihenkilö ihan paikallaan. Mutta leikkaus meni aivan kuten piti, eli murehdin ihan turhaan.
Melkoisen laskun leikkaus pukkasi ja harmittelinkin silloin leikkauspäivänä somessa melko vastikään otetun vakuutuksen turhuutta tässä, kun vakuutusyhtiö ei korvannut senttiäkään.
Syynä oli, että koira ei ole ollut vakuutettuna samassa yhtiössä keskeytyksettä 4 kk iästä asti. Tämä ei toki tullut ilmi vakuutusta ottaessa.
Hieman keitti saada 1 192€ lasku, etenkin näin työttömänä ollessa. 
No, Evidensialla onneksi oli mahdollisuus laskuun ja Lindorffin kautta sitten vielä jakaa tämä paukku osiin, joten eiköhän siitä selvitä. 

Parempaa vointia siis, aina pitää sattua ja tapahtua, tämän tosin ollessa meillä eka kerta kun jouduttiin toimenpidettä tekemään, ennen on säästytty ihan vaan rutiinirokotuksilla.

Elämä on, mutta olkoon.

Pääasia, että pieni murunen tulee kuntoon <3



Tämän blogin suosituimmat tekstit

54/90

1, 2, 3 syyskuu!

Se parhain talvilomaviikko ikinä.