#elämähaltuun2017 - Hyvin suunniteltu, puoliksi tehty, right?


Niin, hyvä suunnittelu mahdollistaa monen tavoitteen saavuttamisen, eikös meille näin ole opetettu?

Suunnittelu on osa menestystä, ja suunnitelmallisuus helpottaa tavoitteen hahmottamisessa ja lopulta myös sen saavuttamisessa.

Minä olen kova suunnittelemaan asioita, joita toivoisin tapahtuvaksi, tai joita tavoittelen.

Tälläkin erää se proggis on päästä suurimmasta ylipainosta eroon, ilman kitukuureja tai aikamääreitä, tavoitteena siis terveys ja hyvä olo.

Painorajaa en tosiaan haluaisi asettaa, mutta jonnekin 70 tienoille olisi hyvä pyrkiä, vaikka silloinkin tottapuhuen olisin edelleen virallisesti ylipainoinen, mitä tilastoihin on uskominen.

Nyt jos koskaan kannattaa ottaa vapaa-ajasta hyöty irti ja tehdä hommasta rutiinia, niin ei mene ihan läskiksi koko touhu, hehe, pun intended ;)

Mä pidän rutiineista, on niin paljon helpompaa, jos on edes jonkinlainen yleiskaava, minkä mukaan mennä. Etenkin niin kauan, kun ei ole töitä.
Muuten on vaarana, että menee tosiaan liikaakin löysäilyn puolelle.
Kyllä itseltään pitää sentään jotain vaatia.
Ja kyllähän itseään pitäisi sen verran arvostaa ja rakastaa, että pitää itsestään huolen.

Ennenkuin aloin kirjoittamaan tätä postausta, muokkasin aiemmin täälläkin esitellyn "vähähiilarisen viikon", dieetin, jonka löysin aiemmin tänä keväänä ja jota sittemmin muokkasin. Tänään muokkasin sitä vielä lisää, sellaiseksi, että se koostuu oikeasti vain sellaisista ainesosista, että saisin tosissaan tehdyksi ne ruoat. 

Tuttua ja turvallista, silti terveellistä.
Mähän postailin kuvia lukuisista salaateista aiemmin keväällä, alkukesästäkin vielä, sittemmin laiskistuin ja ehkä jollain tapaa kyllästyin niihin. 
Etenkin Freshin valmissalaatteihin, joita yhdessä välissä ostin töihin joka päivä lounaaksi. Tulin niistä tosin joka kerta enemmän tai vähemmän kipeäksi, luultavasti suojakaasun takia.
Ja olihan se hankala suunnitella ruokia, kun uusi parisuhdekuvio jakoi asumisen vähän hassusti, välillä Vaasassa, välillä Jurvassa käymässä. Enemmän tai vähemmän tavaraa meni vanhaksi kummassakin osoitteessa, kun aina ei vain osannut etukäteen sanoa, missä nukutaan.

No, nyt on hyvä aika ottaa taas itseään niskasta kiinni ja ottaa ihan ne itsetehdyt salaatit taas mukaan kuvioihin, kun arkikin on nyt ihan vaan yhdessä osoitteessa, turha siis hakea tekosyytä siitäkään. 

Salaattia kanalla, tonnikalalla, tacomaustetulla jauhelihalla, fetalla, täysjyväruista, tonnikalaa, kananmunia, keittoa, etenkin pinaattia, hedelmiä, viiliä ja jogurttirahkaa, jokunen smoothiekin per viikko, nam.
Paljon vettä ja teetä.

Ei sen pitäisi olla liian vaikeaa?

Vielä kun lounaan ja päivällisen väliin laittaa edes sen puolen tunnin kotijumpan, niin ollaan jo todella paljon paremmalla mallilla.
En ole vielä ehtinyt toteuttaa tätä, sillä kuten otsikkokin antaa ymmärtää, tämä on vielä suunnitteluasteella.

Toivon ja uskon, että kun sen kaikille lukijoillekin kerron, siihen on vielä suurempi into tarttua.

Laiskuus on yksi mun suurimmista paheista.
Olen liian mukavuudenhaluinen ja laiska.
Huonoksi päässyt yleiskunto ei sekään anna suuresti motivaatiota, vaan päinvastoin saa mut surkuttelemaan, että kun ei sitä jaksa.

No ei tietenkään jaksa. 
Sehän on selvää, mutta kun vain sitten ottaa ja tekee, huomaa taas yllättävän pian, että jaksaapas sittenkin.

Ja hei, muru osti mulle Keskiseltä hienon jumppamaton, kyl nyt kelpaa <3

Ja, uus, hieno ja lämmin, säätä kestävä ulkotakki myös hankittu! 
Ulkoilukin on siis jo heittämällä mielekkäämpää, kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Positiivisuutta kaikkien maanantaihin <3




Tämän blogin suosituimmat tekstit

54/90

1, 2, 3 syyskuu!

Se parhain talvilomaviikko ikinä.